En 10x telezoom er ikke så vanlig for fullformatkameraer, men Sigma har lagd et verktøy som kan gjøre fotograferingsjobben mye enklere – hvis du orker å bære på den.
Endelig kom oppgraderingen av folkekameraet i A7-serien. Så vidt vi kan se, har Sony puttet inn nesten alt vi hadde håpet og trodd, og litt til. Men dét har også en pris.
Sigma har akkurat sluppet en ny versjon av det populære 150-600mm Sport, denne gangen for speilløse systemer. Konstruksjonen er ny, så vi tar en nærmere kikk på det.
Nikon Z6 er en Z7 med lavere oppløsning, men det forteller ikke sannheten. Resultatet er mer spennende enn man skulle tro, for dette er ikke noe andrevalg.
Spenningen har bygget seg opp, og forventningene gikk høyt foran lanseringen av Canon EOS R. Om kameraet innfrir, er svært avhengig av hvilke forventninger du har til det nye systemet.
Helt tilfeldig er nok ikke sammenfallet, men det er interessant at Sony lanserer sin første ‘folkemodell’ akkurat i det speilløse kameraer er i ferd med å ta over hegemoniet fra speilrefleksene. Sony A7 III har det meste for de fleste.
Da vi testet Canon EOS M5 for litt over ett år siden, skrev vi at Canon endelig hadde tatt speilløse kameraer på alvor. Nå er EOS M50 her, mer avansert og til halve prisen!
Det er bare måneder siden Panasonic med Lumix G9 viste at de satser på to ulike hester i det semiprofesjonelle markedet. Nå, med Lumix GH5S har de fødd opp en tredje arbeidshingst.
Nikon D850 prøver å være kameraet for sport- og actionfotografer, landskapsfotografer og reportasjefotografer. Alt på en gang. Vi mener Nikon har lykkes godt med sine store ambisjoner.
Etter A7-serien var det ventet for alle som har fulgt Sonys og tidligere Minoltas tallsystem, at det ville komme en virkelig toppmodell. Det var også ventet at den ville hete A9.
Fujifilm GFX 50S er det nye speilløse mellomformatkameraet. Men enda viktigere: det er et elektronisk kamera, der mekanikken ikke begrenser mulighetene som i tradisjonelle kameraer
Olympus satser målrettet på speilløse systemkameraer med brikke i Micro Four Thirds-formatet, og de vet hva de driver med. Vi har prøvekjørt videreutviklingen av OM-D EM5, nemlig Mark II.