Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kamerakuren workshop: Finn ro, fokus og handlekraft

Kamerakuren workshop med livsmestring og fotografi i fokus. Dette passer for deg som ønsker å lære bedre livsmestring – og som synes det høres spennende ut å bruke kamera som verktøy. Kameraet er et søkeinstrument, og vi skal bruke det til å finne fokus, ro og handlekraft. Sammen skal vi reflektere over bildene vi tar, se om det er noe vi kan forandre og forbedre, både i bilder og i liv. Passer både for nybegynnere og mer erfarne. Det er nemlig ikke forbeholdt de syke eller dårlige å bli bedre!
– Velkommen –
Velkommen til en workshop med livsmestring og fotografi i fokus.

Gjennom utfordrende fotografiske oppgaver skal vi sammen bruke kameraet for å bli bedre kjent med oss selv og våre muligheter.
I samarbeid med Senter for Livshjelp ønsker vi velkommen til vakre Myskjatunet. Senter for Livshjelp er et veilednings- og informasjonssenter ledet av lege Audun Myskja og naturterapeut Reidun Myskja. Reidun og Audun har laget et sted som innbyr til samvær, tilstedeværelse og ettertanke. Senteret har et stort faglig nettverk i flere land, som gjør det mulig å samle de anvendelige metoder til selverkjennelse, menneskelig vekst og bedre helse. I sitt arbeid legger de vekt på hjelp til selvhjelp og verktøy til mestring, både ved kroniske og alvorlige lidelser og for friske mennesker som ønsker vekst og selvinnsikt. Torkil Færø studerer selv Enhetsterapi hos Audun Myskja.

Nettopp på grunn av denne vinklingen til bedringsarbeid er Myskjatunet spesielt godt egnet for en workshop som dette. Her ved Mjøsas bredder er varierte bilder innen rekkevidde. Mellom skogen og sjøen ligger det Totenske kulturlandskapet som inspirerte blant annet den store maleren Peder Balke. Vi gleder oss til å bruke det splitter nye kurslokalet helt nede ved vannet.

En liten kjøretur unna ligger tettstedet Skreia med rotekte bygdeliv. Her ligger alt til rette for at vi kan finne flere fotomotiv, enten det er natur, folk eller fe vi søker. Kameraet er et søkeinstrument, og på denne workshopen skal det hjelpe oss til å finne ro og handlekraft. Sammen skal vi reflektere over bildene, og se om det er noe vi kan forandre og forbedre, både i bilder og i liv.

Gjennom å fotografere kan vi trene oss til å gjøre bedre valg, også i livet. Det er faktisk mange av de samme strategiene som er nødvendig for å få gode bilder og et godt liv. Slik vi takler noe, takler vi alt, skal Buddha ha sagt. Slik vi takler øyeblikket takler vi alt, er prinsippet for Kamerakuren, boken denne workshopen bygger på.

For å delta trenger du boken. Bestill den her, eller i din bokhandel i god tid før kurset starter. Om du er interessert kan du her lese bokanmeldelse.

HVEM PASSER DETTE FOR?
Denne workshopen passer for deg som ønsker å lære bedre livsmestring – og som synes det høres spennende ut å bruke kamera som verktøy. Du trenger absolutt ikke være en flink fotograf, men om du er erfaren med kamera er det selvfølgelig ingen hindring for å delta. Som Torkil pleier å si: Det er ikke forbeholdt de syke eller dårlige å bli bedre!


« Det som har manglet i dette feltet, har vært den mer objektive vitenskapelige siden av det kreative uttrykket. Det er derfor en begivenhet når Torkil Færø kommer med Kamerakuren.
Med kombinasjonen av en lang karriere som lege med tusenvis av pasienter med en voksende virksomhet som fotograf, har han mulighet til å sette sammen viten på en ny måte.
Og det gjør han til fulle i denne banebrytende boken.»
– Audun Myskja, lege


KURSHOLDERNE
Kursholdere er Torkil Færø og Tone Solholm. Torkil (50) er lege, forfatter og fotograf. Tone (45) er grafisk designer og fotograf. Vi har gitt ut 7 egne fotokurs- og fotokunstbøker, og sammen driver vi firmaet Kairos Workshops som har holdt over 40 fotokurs i 10 land.

PROGRAM
Torsdag 19 mars
17–18: Installering på ditt valgte overnattingssted. (Alternativer til overnattingssted finner du lenger ned i teksten.)
18: Foredrag og gjennomgang av medbragte bilder.

Fredag 20 mars
08–11: Morgenfotografering
11: Foredrag og lunsj
15–18: Ettermiddagsfotografering
18–20 Bildegjennomgang
20: Middag

Lørdag 21 mars
08–11: Morgenfotografering
11: Foredrag og lunsj
15–18: Ettermiddagsfotografering
18–20: Bildegjennomgang
20: Middag

Søndag 22 mars
08–12: Morgenfotografering
12: Foredrag, bildegjennomgang og lunsj.
17: Workshopen avsluttes

Programmet vil justeres underveis dersom hensiktsmessig.

UTSTYR
Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på kurset. Det ideelle er at du har med et kamera og laptop for å kunne arbeide med bildene. Men selv bare med et mobilkamera vil det gå fint å gjennomføre workshopen. Alle bør ta med seg 15 bilder som de har tatt og ønsker tilbakemelding på. Dette er viktig for at vi skal kunne gi tilpassede tilbakemeldinger ut ifra hver enkelt deltagers utgangspunkt. Disse kan medbringes som print eller på minnepinne.

TID
Torsdag 19. mars til søndag 22. mars 2020.

STED
Workshopen holdes på Myskjatunet i Totenvika.
Adresse:
Myskjatunet
Totenvegen 1231
2848 Skreia

HVORDAN KOMME SEG TIL MYSKJATUNET
Det mest praktiske er å komme med egen bil, da det er kjøreavstand mellom kurssted og overnattingsstedene (bortsett fra tretopphytta). Det går også hyppige flybusser fra Gardermoen til Skreia. Bussen stopper rett ved Myskjatunet. Alternativt kan du ta tog til Gjøvik og buss derfra. Husk i så fall å ordne deg med transport mellom kurssted og overnattingssted.

PRIS
4900,-
Prisen inkluderer workshop med foredrag og bildegjennomganger. Torkil og Tone vil være tilgjengelige også utenom dette, og kan veilede deg personlig etter behov. En viktig del av vår filosofi er å arbeide litt som en gartner. Vi skal ikke stå i veien for din vekst ved å tvinge deg inn i en form som ikke passer for deg, men luke og gjødsle grunnen best mulig, slik at du kan utvikle ditt unike selv.

I tillegg til kursavgiften kommer utgift til boken Kamerakuren og overnatting. Deltakerne velger selv hvor de vil bo, men vi har leid Kapteinsboligen til bruk for dem som har lyst til å bo sammen med andre deltakere. Førstemann til mølla-prinspippet gjelder Kapteinsboligen, si ifra til oss dersom du ønsker å bo her. Mat kommer også i tillegg.

Alternativer til overnatting:
Toten tretopphytte er det aller nærmeste og mest spektakulære, (de har bare én hytte) kun 4 minutter unna med bil: http://totentretopphytte.no/
Kapteinsboligen har 4 soverom og ligger også rett ved. Vi har leid dette huset. Her kan om ønskelig flere deltakere gå sammen om å leie gjennom Airbnb
Faarlund B&B ligger 12 minutter med bil fra kursstedet: http://faarlund-bandb.no/index.html
Hoff Gjestgiveri ligger 13 minutter med bil fra kursstedet: http://www.hoffgjestgiveri.com/
Toten Hotel Sillongen ligger 24 minutter med bil fra kursstedet: http://totenhotel.no/
Evjua Strandpark et egnet sted dersom du kommer med egen bobil eller campingvogn: http://www.evjua.no/

HAR DU SPØRSMÅL?
Om du lurer på noe om selve workshopen er det bare å sende en epost til Torkil: torkil@kairosworks.no

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til workshop på Myskjatunet i vakre Totenvika!
Hilsen Torkil Færø og Tone Solholm, Kairos Workshops


«Jeg har holdt over 300 workshops, i nærmere 20 land. Dette bør jeg kunne! Likevel lærer jeg masse når jeg fordyper meg i boken. Den er skrevet av en mann som møter livet fryktløst og med total åpenhet.»
– Morten Krogvold, fotograf


PÅMELDING
Maks 12 deltakere.
For å sikre deg en plass på denne workshopen sender du en e-post til tone@kairosworks.no
Påmelding er bindende. I emnefeltet skriver du «Påmelding til workshop i Totenvika 19-22. mars 2020», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og mobiltlf.
Torkil Færø -
Torkil Færø
Myskjatunet ligger rett ved Mjøsas bredder. I disse dager bygger de et splitter nytt kurslokale med flott utsikt utover vannet. Dette blir vår base under workshopen. Velkommen skal du være.
 - Kamerakuren arbeidsbok
Kamerakuren arbeidsbok
Ønsker du verktøy for bedre livsmestring og bli en bedre fotograf på veien? Da passer workshopen nettopp for deg! For å delta trenger du boken Kamerakuren. Bestill her, eller i din bokhandel i god tid før kurset starter.
Illustrasjon: Tonje Gjelsten -
Illustrasjon: Tonje Gjelsten
Etter å ha jobbet med pasienter og fotografer i mange år, slo det meg plutselig hvor ulike disse menneskegruppene var. Hva er det med fotografene som gjør at de er så preget av tilfredshet og livskraft, i motsetning til pasientenes mismot og negative innstilling? Begge grupper kunne ha like store belastninger i livet, men fotografene hadde tydeligvis funnet en måte å takle dem på. Kunne pasientene lære noe av fotografene? Velkommen til bedring med Kamerakuren workshop!

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu